INZICHT – Sai’s leger

Swami liep naar zijn huisje in Ooty na de openbare Satsang, en de fortuinlijke studenten van het Sri Sathya Sai Centre for Human Excellence, die Hem op deze gewijde dagen hadden begeleid, flankeerden de rode loper die op het pad was gelegd.

Swami vroeg hen of ze comfortabel waren ondergebracht in het huisje, toen Hij een jongen uit Singapore opmerkte aan wie de speciale uitzondering was verleend om op deze reis met Swami’s studenten mee te mogen reizen. Swami vroeg aan hem: ‘Is voor jou de accommodatie hier comfortabel? ”

“Ja Swami”, antwoordde de jongen, hoewel hij moest verblijven in een slaapzaal, op de vloer moest slapen en de toiletten moest delen met 45 anderen!

Swami was blij met zijn antwoord en zei: “In Singapore heb je de verplichte eenjarige legertraining doorlopen, waarin je in moeilijke en zware omstandigheden moest leven en je samen met alle anderen aan de omstandigheden moest aanpassen. Daarom vind je het hier nu niet moeilijk. Beschouw ook dit als een legertrainingskamp!”

Alle studenten lachten. Plotseling werd Swami ernstig en zei: ‘Nee, ik maak geen grapje, het is hier inderdaad een legertrainingskamp, want Ik train deze studenten rigoureus om niet alleen Mijn soldaten te zijn, maar Mijn commandanten te worden. Zij gaan deze missie van liefde en dienstbaarheid leiden. Zij worden niet getraind om te vechten en te verdelen, maar om de hele mensheid lief te hebben en te verenigen. Zij ​​ondergaan een heel speciale training.”

Het was voor de studenten, die op zo’n jonge leeftijd al zoveel aandacht en instructies van Swami krijgen, een moment om trots op te zijn. De dag hiervoor had sri Narasimha Murthy tijdens zijn toespraak aan de studenten toegegeven dat als hij op zo’n jonge leeftijd als deze jongens zulke geestelijke begeleiding had gekregen, hij dan zeker een beter mens zou zijn geweest dan dat hij nu is.

Ja! Swami traint hier een zeer speciale groep studenten om in de nabije toekomst de verantwoordelijkheid op te nemen. En hoewel zij jonger zijn in leeftijd, zij zijn ‘oude hoofden op jonge schouders’, die altijd gereed zijn om Swami’s missie voort te zetten! 

door: Madhusudan Naidu

 

Ananda Vahini nummer 66, 9 maart, 2017

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply