INZICHT – van Vamana roopa naar Vishwa roopa

Meer dan honderd toegewijden reisden helemaal vanuit Gods eigen land Kerala, Gods eigen huis, naar Sri Sathya Sai Anandam in Sathya Sai Grama om zich te baden in de Liefde van hun leven.

Swami ontving ze allemaal heel hartelijk in Sai Anandam en sprak zeer liefdevol tot hen. Swami herinnerde hen aan het grote geluk te behoren tot een land dat is gezegend door de Goddelijke Vamana Avatar, de demon Bali Chakravarthi en toegewijden  zoals Prahalada, Hij zei: “Heer Vishnu kwam in de vorm van de kleine brahmaan Vamana, maar groeide uiteindelijk uit tot een kosmisch wezen dat de aarde en de hemel in twee stappen oversteeg, en toen Hij vroeg waar Hij de derde stap zou moeten neerzetten, bood de edele koning Bali zijn hoofd daarvoor aan en werd zo geheiligd en vereeuwigd als de grootste toegewijde van Kerala.

“Ik ben net zo, zei Baba. Tot voor kort zagen jullie Mijn kleine, fysieke lichaam van 160 centimeter, Mijn Vamana lichaam.  Nu ben Ik aan het expanderen en uitgroeien in de Vishwa roopa dat de hele kosmos zal bestrijken. En als Ik jullie vraag waar Ik Mijn derde stap zal neerzetten, aarzel dan niet om jullie hoofd, wat betekent  jullie ego en al jullie gehechtheden, daarvoor aan te bieden.”

Daarna voegde Hij er met een lachje aan toe: “Oh, maak jullie geen zorgen. Ik ben niet van plan om jullie naar de lagere werelden onder de aarde te sturen. Ik zal jullie dicht bij Mij houden. Voordat Ik Mijn voet op jullie hoofden plaats,  plaatsen jullie je hoofd op Mijn voeten en geven jullie je aan Mij over, zodat jullie altijd dicht bij Mij kunnen zijn. Net zoals de vissen die dicht bij de voeten van de visser blijven niet verstrikt raken in het visnet, zo zullen ook degenen die aan Mijn voeten blijven, aan het web van wereldse illusie (Maya)  ontsnappen”.

Als we vandaag kijken naar de uitbreiding van Sai in Vamana roopa naar Sai in Vishwa roopa, dan moeten we zonder dat Hij daarom vraagt alles dat we hebben aan Zijn voeten leggen, zodat we de ultieme vervulling kunnen vinden. Dit was de boodschap voor de toegewijden van Kerala om mee te nemen naar huis.

door:  Madhusudan Naidu

 

Uit Ananda Vahini, nummer 67, 16 maart 2017.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply