INZICHT – Paasvakantie of heilige dagen?

Toen Swami in het Verenigd Koninkrijk terugkeerde van het huis van een toegewijde in Portsmouth naar Chigwell in London waren er aanzienlijk veel auto’s op de weg. Swami vroeg aan de toegewijde die de auto bestuurde wat de oorzaak was voor zoveel verkeer. De toegewijde legde het bescheiden uit. “Swami, het is in verband met de Paasvakantie dat de mensen vanwege het verlengde vrije weekend de weg opgaan naar hun vakantie bestemming.”

Swami leek enigszins verbaasd en vertelde mij: “Ik dacht dat de dagen vóór Pasen heilige dagen zijn en geen vakantiedagen. Een tijd waarin iedereen moet contempleren op het leven en de leringen van de Meester, en te besluiten deze toe te passen in het dagelijkse leven. Maar in plaats daarvan lijkt het erop dat de mensen erop uit zijn de gebeurtenis te vieren met een vakantie ergens buiten de stad.”

Tijdens de toespraak die Swami de volgende dag gaf in de publieke Satsang bracht Hij dit punt weer naar voren en zei: “De heilige dagen van Pasen zijn nu meer van belang dan ooit, want de boodschap van Isa (Jezus) is dezelfde als die van Sai, en beide Meesters hebben hun leven opgegeven voor de emancipatie van de mensheid. Deze dagen zijn uiterst heilig en moeten worden doorgebracht als heilige dagen, in de herinnering en het opvolgen van de leringen van beide Meesters. Het zal heel erg jammer zijn als het weggewuifd wordt als zijnde feestdagen en de bedoeling van hun offers worden vergeten.”

Deze Paasdagen zijn een gelegenheid om ons te herinneren aan het onbaatzuchtige leven dat onze Meester leidt, en in ons belang nog steeds leidt. Hij gaf Zijn alles, zodat wij gelukkiger levens leiden.

Laat Hem opnieuw oprijzen, als de innerlijke Goddelijkheid, en uiterlijke.

Amen!

 

uit: Ananda Vahini, nummer 72, 20 april 2017.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply