INZICHT – Hij vindt Zijn mensen!

Op de laatste dag van de Kodai-retraite omhulde een met emoties doordrenkte avond ieders hart met overstromende dankbaarheid. Toen de kinderen, de jongeren en ouderen uit meer dan 20 landen vanuit hun diepste hartgevoelens  zongen en spraken, bleef geen enkel oog droog. Liefde smolt en stroomde als tranen van dankbaarheid uit ieder oog dat in de afgelopen tien dagen getuige was geweest van dit wonder van zuivere Liefde.

Elk moment was gevuld met de zuiverste gevoelens toen een geëmotioneerde broeder Sumeet Tapoo een Hindi-lied zong met de tekst: Kaise Jiyun Main Tere Bin, Tu Jo Nahi Naar Tere Bin Mera Jee Na Lage. (Hoe leef ik zonder U, want mijn hart vindt geen rust zonder U?)

Yeh Bhool Kaise Karoon Hoofd Ke Bhool Jaun Tujhko. (Hoe kan ik de fout maken dat ik U vergeet?)

Gar Main Kahin Kho Gaya Bhi, Tu Dhoondh Lena Mujhko, Tera Mera Meer Tera Rishta Bana Sabse Judaa. (Zelfs als ik in de wereld verdwaal, vind U mij, want onze relatie is uniek ten opzichte van alle anderen.)

Toen het doortraande lied afgelopen was, gaf Swami de mooiste woorden die ik ooit heb gehoord.

Swami zei, met een stem die met emoties was gevuld: “Het lied zegt: zelfs als ik verdwaal, vind U mij dan alsjeblieft. Ja, jullie kunnen Mij niet vinden als jullie verdwaald zijn, maar Ik kan jullie wel vinden. In feite heb Ik ieder van jullie die verdwaald was, gevonden en naar hier gebracht. Ik reisde van huis naar huis, van land naar land, alleen om jullie te vinden en jullie naar Mij toe te brengen. Niemand kan de moeite en de pijn begrijpen die Ik heb moeten ondergaan om jullie te redden van het afdwalen van Mij. Inderdaad, niemand kan dit ooit begrijpen!”

Ja, ik heb gezien dat Swami Zijn mensen op de meest unieke manieren van over de hele wereld vindt. Muddenahalli, een onbekend, slapend dorp, is een smeltkroes geworden van toegewijden en aspiranten uit de hele wereld, door Zijn onvermoeide inspanningen om Zijn mensen te vinden en hen naar Hem te brengen. In de afgelopen 6 jaar was ik de meest gelukkige getuige van deze onbreekbare band van de zuiverste Liefde tussen Hem en Zijn mensen. Het is alleen vanuit Zijn genade dat Hij één en allen dicht bij Hem heeft gebracht, zodat wij ons kostbare leven niet verspillen met vruchteloze achtervolgingen en wij in plaats daarvan aan Zijn voeten drinken uit de fontein van de zuiverste Liefde.

Inderdaad, Hij is de Goede Herder die Zijn kudde kent, en Zijn kudde kent Hem.

En voor Hem is elk schaap en elk lam belangrijk!

Is dit niet waarom we naar Hem roepen: “Baba … Baba!”

 

door:  Madhusudan Naidu

Ananda Vahini, nummer 77, 25 mei 2017

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply