INZICHT – Van nul tot held (Zero to Hero)

Swami kwam naar beneden en betrad de hal van Sai Anandam, waar de dertien afgestudeerde studenten van het Centre for Human Excellence verheugd wachtten op hun afstudeerceremonie, die werd bijgewoond door alle leraren, personeel en alle studenten van het Centre for Human Excellence, totaal 130 in aantal. Hij keek naar de dertien afgestudeerden en vroeg hen: “Jullie zijn allemaal gekomen als nullen, en nu vertrekken jullie als helden, klopt dit?” Iedereen lachte toen Swami de vervolgvraag stelde: “Dus wie is een held?” In het algemeen zou men het antwoord kunnen verwachten dat voor de meeste toegewijden die Swami’s toespraken kennen zeer logisch zou zijn, namelijk dat Swami de Held is, en dat was ook precies wat de studenten eensgezind zeiden; “Swami, U bent de Held en wij zijn de nullen.” Maar Swami zei: “Niet het juiste antwoord. Wie is de held? Wie is de held?”

 

Er werd gezegd: “Degene die een leven van opoffering leeft is de held.” Swami zei: “Niet helemaal correct.” Dan zei iemand: “Degene die geen angst heeft is de held.” En meer van dergelijke antwoorden werden geopperd. Maar Swami was niet tevreden. Hij had iets in gedachten, een boodschap zat eraan te komen, en een grootse waarheid zou onthuld gaan worden. En dat gebeurde toen Swami uiteindelijk zei: “De mens is de nul en God is de held. Maar waar is deze held? Deze held is binnenin de nul.

 

Jullie kwamen hier drie jaar geleden als nullen, en vandaag, nu jullie op het punt staan de portalen van dit instituut te verlaten, moeten jullie helden worden door het realiseren van de Goddelijkheid die in jullie is. Als dit Centre for Human Excellence de Goddelijkheid, die de held binnenin jullie is, niet naar boven heeft gebracht, dan blijven jullie nog steeds nullen, ondanks alle kennis die jullie hebben opgedaan! Daarom is de werkelijke waarde van een persoon alleen daar wanneer deze diens Goddelijkheid realiseert. Al het andere dat men in deze wereld heeft bereikt is niets meer dan een grote nul. Alleen zij die hun Goddelijkheid hebben gerealiseerd zijn de echte helden.” En met een binnenpretje zei Hij toen: “Zo, nu is jullie ceremoniële afstudeertoespraak afgelopen.”

 

Echt, Swami’s boodschap is dat alleen zij van Zijn instituten afstuderen die niet slechts onwetendheid hebben uitgewist met kennis, met wereldse kennis, maar daadwerkelijk Prajanana, de ultieme kennis van het Zelf, hebben bereikt door het in praktijk brengen van Sujnana, de juiste, goede kennis. Slechts een paar dagen geleden heeft Swami gezegd dat “Alleen zij die Prajanana hebben bereikt zijn afgestudeerden van Mijn instituten, alle anderen zouden zichzelf moeten beschouwen als niet volledig opgeleid!”


 Swami bouwt meer en meer instituten, om meer helden te vormen uit nullen door hen te helpen hun Goddelijkheid te realiseren die zich binnenin henzelf bevindt. Dit is de onderwijsmissie, nee, de spirituele missie die Swami uur na uur verder uitbreidt.


door:  Madhusudan Naidu

Ananda Vahini, nummer 87,  3 augustus 2017

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply