INZICHT – Seva Dag

De tweede dag van de Asia Pacific Youth Meet ging beginnen en stond helemaal in het teken van het omzetten van de theorie ‘Love All’ in het uitvoeren van  ‘Serve all’.

In de  Sai Ananda ashram in Maleisië weren verschillende pakketten gemaakt met voedsel, medicijnen en dagelijkse benodigdheden om door de jongeren uitgedeeld te worden aan de families die het hard nodig hadden. Het was om de nieuwe jongeren, en ook de al oudere, de vreugde van het dienen te laten ervaren uit eigen beleving

Toen Swami drie jongens zag die gekleed waren in Seva t-shirts, vroeg Hij liefdevol: “Oh, is het vandaag Sevadag?”

Swami zei met een lach: “Sevadag is een bewaardag (Seva Day is Save-A-Day), want alleen die dag wordt bewaard die is gebruikt voor het doen van Seva (onzelfzuchtige dienstverlening), alle andere dagen zijn louter verspilling!”

Deze leuke woordspeling van Swami maakt het de jeugd zo eenvoudig om belangrijke lessen te leren, zonder dat zij bang hoeven te zijn dat spiritualiteit iets is dat een gecompliceerd, serieus proces van zelfemancipatie is. Spiritualiteit gaat over blijheid, spiritualiteit is vreugde en het is eenvoudig!

We beleven vele dagen, maar alleen die dagen waarin we Seva doen worden bewaard.

Weer een les geleerd! 

door:  Madhusudan Naidu

Ananda Vahini, nummer 90,  24 augustus 2017

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply