Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Speciale Bijeenkomst: De eenheid van religies

2 February @ 11:00 - 16:00

Over de Bijeenkomst

Thema: De eenheid van religies

Gastsprekers van de grote religies zullen na een korte introductie bij deze speciale bijeenkomst spreken over het thema “De eenheid van religies.” Ook zullen zij vragen gerelateerd aan dit thema beantwoorden. Hieronder is informatie over de gastsprekers te vinden.

De Gastsprekers

HindoeïsmeKomal Bisseswar is getrouwd, heeft 3 kinderen en woont in Zoetermeer.
Hij is werkzaam als krijgsmachtpandit (geestelijk verzorger) bij de dienst Hindoe Geestelijke Verzorging van het Ministerie van Defensie. Daarnaast is hij pandit (priester) in diverse hindoe tempels waar hij rituelen verricht en lezingen verzorgt vanuit de hindoe geschriften. Ook is hij een beoefenaar van Yoga en fungeert tevens als gastdocent voor de docentopleiding van de Himalaya Yoga Meditatie Traditie.
  
Boeddhisme

Jan Brok (1950) is afgestudeerd als theoloog en was in diverse functies werkzaam in het HBO, WO en parochiepastoraat. Jan mediteert sinds 2015 en volgt sinds 2017 de opleiding tot zenleraar. Zijn interesses liggen op het raakvlak van seculiere spiritualiteit, zen en christendom.
 
Jodendom

Philip Soesan (Amsterdam 1941), voorzitter Joodse Gemeente Breda sinds 2000.
Gastspreker Herinneringscentrum 2e Wereldoorlog Kamp Westerbork op scholen in Zeeland en Brabant. Werkgroep Kristallnacht Herdenking Breda, verteller Open Joodse Huizen Bergen op Zoom. Lezingen voor volwassenen (Rotary, Lions, Brabantse Seniorenclubs, Vrouwen van Nu, Raad van Kerken, Vrijmetselaars, etc.). Onderwerpen zijn Jodendom, Joodse feest-en treurdagen, de Staat Israel en zijn persoonlijke geschiedenis tijdens en na de oorlog. Gehuwd sinds 1966, twee kinderen, drie kleinkinderen.
 
Christendom

     

Zuster Sterre en Zuster Nadiya behoren tot de kloostertak Dienaressen van de Heer en van de Maagd van Matará (SSVM). Zij vormen samen met het Instituut van het Mensgeworden Woord (IVE, de mannelijk tak) de Religieuze Familie van het Mensgeworden Woord. Ze zijn werkzaam over de hele wereld, 5 continenten. Hun charisma is evangelisatie van de cultuur. Naast gebed zijn zij werkzaam in diverse delen van de samenleving, geven onderricht in geloof en helpen zij daar waar nood is. Speciale aandachtsgebieden zijn o.a. kinder- en jongerenwerk, zieken- en prolife werk. Zuster Sterre is werkzaam in Brunssum en Zuster Nadiya in Den Haag.
 
Islam

 

Mehmet Ali Ayazoglu is getrouwd en 30 jaar oud. Hij heeft Islamologie gestudeerd in Turkije en verricht de Vrijdagpreken bij stichting Openhaard. Daar geeft hij ook als vrijwilliger in de weekenden lessen zoals Koran leren lezen, Inleiding tot de Islamitische geloofsleer en Praktijken in de islam.

Blijf op de hoogte over deze dag via een aparte nieuwsbrief en via onze Facebook pagina.

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis en iedereen is welkom!

Wilt u deelnemen? Klik dan hierboven bij “Registratie”, vul vervolgens het registratieformulier in en verstuur het. Als aanmelden zo niet mogelijk is, dan kunt u ook een e-mail sturen naar bibliotheek@saianandam.nl

Het programma voor deze dag kunt u zien door hierboven bij “Programma” te klikken.
Programma

Programma Overzicht
(dit kan iets veranderen)

11:00 uur (10:30 uur: Inloop, koffie en thee)
Welkomstwoord, voorstellen van panelleider Kika Keus, introductie door gastsprekers en eventueel vragen beantwoorden

13:00 uur
Gratis vegetarische lunch

14:00 uur
Gelegenheid om aan de gastsprekers mondeling vragen te stellen gerelateerd aan het thema “De eenheid van religies”. Het is ook mogelijk tot de lunch schriftelijk vragen in te dienen bij de organisatie

16.00 uur
Afsluiting; daarna kan men eventueel nog koffie/thee drinken en de bibliotheek bekijken

Registratie


Neem gerust contact met ons op voor vragen en/of opmerkingen:
E-mail: bibliotheek@saianandam.nl (voor bibliotheek zaken) / info@saianandam.nl (algemeen)
Tel: 06.3636 4548 (ook voor apps).

 

Details

Date:
2 February
Time:
11:00 - 16:00
Event Category:

Venue

Oirschot
Pandgat 17
Oirschot, Noord Brabant 5688 KK Netherlands
+ Google Map
Website:
http://saianandam.nl/oirschot/

Details

Date:
2 February
Time:
11:00 - 16:00
Event Category:

Venue

Oirschot
Pandgat 17
Oirschot, Noord Brabant 5688 KK Netherlands
+ Google Map
Website:
http://saianandam.nl/oirschot/