Sai jongerenbijeenkomst Assisi 6-8 juli 2018

Het logo van de ashram: “Geïnaugureerd door Bhagavan Sri Sathya Sai Baba op 10 april 2018”

Dag 1

De eerste dag begon al vroeg (4uur ’s ochtends) en bestond voor ruim de gehele eerste helft uit reizen. Vanaf Rome Fiumicio airport was het nog ruim 2,5 à 3 uur naar Assisi. Verdeeld over 2 busjes reden we er heen en na wat vertraging kwamen we uiteindelijk om 17.30 bij de accommodatie in Assisi aan. Deze was ongeveer 10-15min rijden van de ashram. In de toekomst zullen we in de ashram kunnen verblijven maar er moet eerst nog veel bijgebouwd worden.

Even snel opfrissen en om 17.50 uur gelijk door naar de prachtige ashram, die hoog gelegen midden in de natuur ligt, met veel hectare bos eromheen en waar zelfs in de winter en lente een watervalletje stroomt (het was nu te droog). De weg ernaar toe was, zoals Swami in april beschreef toen Hij het inaugureerde, vergelijkbaar met de weg naar God: veel kronkels, steile stukken en vernauwingen, een echte uitdaging dus!
Eerst kregen we een tour in en om het gebouw en mochten we Swami’s kamer en badkamer zien. Brother Ampelio die de ashram verzorgt, opzet en leidt, legt uit dat dit nu voor Swami is maar in de toekomst voor Prema Sai gaat zijn. Het was werkelijk het mooiste sprookjesachtige bed dat ik ooit gezien heb. Die Italianen hebben smaak. Brother Ampelio vertelde grappige anekdotes over Swami die duidelijk zichtbaar en voelbaar in het huis aanwezig is en soms grapjes uithaalt.

Na de rondleiding werden er bhajans gezongen onder begeleiding van gitaar, harmonium en wat slagwerk. We hielden het kort, want we moesten ook nog eten en het was al laat. Ik vond het fijn dat er zo flexibel met de tijden werd omgegaan en we ons aanpasten waar nodig. Dit zorgde voor een ongedwongen sfeer. Diner: echte Italiaanse lasagne met salade! Daarna Arathi met een heel leuk cadeautje als afsluiting: een metalen veldflesje met het logo van de ashram erop. Ik voelde me overweldigd met dankbaarheid dat ik hier mocht zijn, met alle geweldige Sai mensen om mij heen.

 

          

Dag 2

Dag 2 was een prachtige en lange dag vol activiteiten die ons helemaal hebben vervuld van Sai’s liefde. We waren gezegend met goddelijk weer en de sfeer was magisch. De dag startte met een erg ontspannen zachte yogales buiten, met veel pranayama oefeningen. Daarna waren er bhajans en vervolgens Satsang met zuster Giovanna (84 jaar) uit het klooster en brother Murali Vullaganti uit de VS. Zuster Giovanna vertelde kleurrijk over haar ervaringen met alle religies in het oosten en westen waar ze in haar leven mee in aanraking is geweest. Ze heeft ook al meerdere malen gesproken in Muddenahalli voor Swami tijdens festivals. Ze is nog ongelooflijk kwiek en zo ontzettend lief, je zou haar zo mee naar huis nemen en omdopen tot favoriete oma!

Brother Murali kwam helemaal uit de VS en hij had in hetzelfde weekend ook een conferentie in Rome, wat hij goed kon combineren. Hij is ongelooflijk inspirerende persoonlijkheid met overvloedige verhalen en ervaringen met Swami. Hij vertelde hoe Swami innerlijk de Sai Rudram heeft doorgegeven en hoe het hele proces verliep vanaf de eerste woorden tot uiteindelijke print. Na afloop deelde hij wat exemplaren uit. Toen ik het boekje zag herkende ik het gelijk want ik heb hem zelf ook! Maar nooit had ik stil gestaan bij de achtergrond dus dat was wel grappig.

Daarna kregen we een geweldige lunch voorgeschoteld door het kookteam. Er werd echt goed voor ons gezorgd. Toen was het tijd voor Assisi sightseeing! En niet zomaar wat. Toen Swami in april naar de ashram kwam om het te inaugureren, vroeg meneer Ampelio (de aangewezen oprichter) of Swami nog bepaalde ashram regels wilde hanteren. Swami zei ‘niets anders dan de normale ashram regels’, maar 1 regel in het bijzonder wilde Swami invoeren: iedereen die de ashram komt bezoeken moet ook de kerken van de H. Franciscus van Assisi (de Santa Maria del Grazie) en van H. St. Claire (de Santa Clara church) bezoeken.

Dit hebben we dus ook gedaan. Zuster Giovanna vertelde in geuren en keuren de rijke historie van Assisi en ook in de kerk zelf kregen we een rondleiding van een pater, die heel uitgebreid met zoveel liefde en passie het leven van Heilige Franciscus beschreef, met details en feiten die het gros van de mensen niet weten. Ik vond hem zelf een prachtig voorbeeld van Franciscus’ leringen.

 

Dag 3

Deze dag begon al vroeg, om 6 uur ontbijt en in de ashram kregen we buiten een pittige Ashtanga yogales van onze Sai-sister uit Griekenland. Na een korte verfrissing met wat fruit en drinken was het weer tijd voor bhajans. Er werd uitbundig en met veel passie gezongen, je merkte dat het de laatste sessie was van dit weekend! Halverwege moest ik helaas alweer vroeg weg naar de trein in Assisi om mijn vlucht te halen in Rome. Van Salvatore begreep ik dat er na de bhajans nog een interactieve sessie was over de ervaringen van de bijeenkomst. Daarna weer een heerlijke lunch en toen was het tijd voor iedereen om afscheid te nemen en naar het vliegveld te gaan. Maar niet voordat iedereen ook afscheid had genomen van Swami in Zijn kamer. Sommigen voelden Hem sterk en werden emotioneel bij de pad namaskar (voeten aanraken)…

De bijeenkomst heeft de jeugd in Europa weer dichter bij elkaar gebracht en de banden aangescherpt. Het was erg bijzonder om zoveel Sai liefde door iedereen te zien stromen en je zo verbonden te voelen als een familie.

Sai Ram

Shanti


 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply