INZICHT – Prema Sai, de stille leraar

Tijdens Swami’s bezoek aan Dubai had Hij enige interactie met de groep toegewijden die Hij liefdevol had aangeduid als “Sai Hrudayam”, het hart van Sai. En na Zijn korte gesprek stelde Hij het huis open voor vragen en antwoorden. Deze twee jaar oude groep was anders meestal vol met vragen die zij wilden stellen, maar die avond bleef het verrassend stil. Misschien waren zij te overweldigd en alleen al heel gelukkig door het luisteren naar Swami en de Liefde waarin zij werden ondergedompeld.

Kijkend naar hun stilzwijgen merkte Swami op: “De toegewijden zijn in de laatste twee jaar enorm vooruit gegaan. Zij weten alles al, omdat zij Mijn leringen in praktijk hebben gebracht, en er is voor hen niets meer om aan Mij te vragen of voor Mij om over te spreken.”

Even later, tijdens de avondmaaltijd, zei Swami: “Als iemand spirituele vooruitgang boekt, dan hoeven de gewone gesprekken niet meer plaats te vinden. De toegewijden komen dan alleen naar de Guru voor de vreugdevolle ervaring van het in de Goddelijke aanwezigheid zijn. Het stellen van vragen en het geven van antwoorden houdt dan op. Dit is de reden waarom Ik zeg dat wanneer Prema Sai komt, er dan voor Hem geen enkele noodzaak zal zijn om veel te spreken, want het soort toegewijden om Hem heen zullen zich zo ontwikkeld hebben dat zij slechts komen om Hem te ervaren en niet om Hem iets te vragen of te verzoeken.”

Dit was inderdaad een onthulling over waarom Prema Sai meer een zwijgzame Leraar zal zijn. Swami heeft vaker gezegd dat Prema Sai niet zoveel zal spreken zoals Hij, en dat in plaats daarvan Prema Sai zal spreken door middel van stilte. Maar alleen op deze dag onthulde Swami de reden.

door: Madhusudan Naidu

uit: Ananda Vahini, nummer 70, 6 april 2017.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply