INZICHT – Van eind tot eind!

Op het moment dat Swami op de laatste dag in Kodai Kanal sari’s en kleding uitdeelde aan de vrijwilligers, wees zuster Swati Pai, als coördinator van het team, een klein groepje vrijwilligers aan en zei: Swami, anders dan zij die de drie dagen in gedeelten Seva hebben gedaan, zijn deze vrijwilligers van het ene eind tot het andere eind gebleven en hebben Seva gedaan.”

Swami was snel met zijn reactie: Zelfs Ik ben van het ene eind tot het andere eind gebleven.”

Hoewel het klonk als een simpele vaststelling, door dezelfde woorden van zuster Swati te herhalen, verhief Swami de betekenis naar een hele nieuwe dimensie.

Ja, Hij bleef altijd van het ene eind tot het andere eind en diende iedereen. Hij was altijd de eerste en de laatste bediende! Elke morgen werd Hij wakker om allen te dienen, totdat Hij weer ging slapen. Iedere dag in Kodai was de enige gedachte in Zijn hoofd wat Hij Zijn toegewijden zou kunnen geven, wat Hij hen nog meer zou kunnen zeggen, hoe nog meer voor hun comfort te kunnen zorgen.

Van het regelen van de westerse tot de noord en zuid Indiase koks, het arrangeren van de stoelen in de eetzaal, tot aan de Persoonlijke supervisie op het serveren van de maaltijden en het vragen naar het verlijf en het comfort. Van het geven van sjaals om de mensen warm te houden en fototoestellen om de eeuwige momenten vast te leggen, het uitdelen van dagboeken om de herinneringen in op te schrijven tot aan het schenken van pennen met een zaklampje om de weg te kunnen verlichten. Van ziel vullende sessies in de ochtenden tot aan de meest intieme interviews daar tussendoor, Hij was overal aan het dienen, dienen en dienen van iedereen.

Het was nog niet zo lang gelden dat iemand tijdens de Youth Meet in Duitsland aan Swami vroeg hoe Hem aan de jongeren die nieuw waren te introduceren en Hij zei: “Zeg hen dat Ik de dienaar van de dienaren ben, en niet de Meester van de meesters.”

door:  Madhusudan Naidu

Ananda Vahini, nummer 78, 1 juni 2017

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply