INZICHT – Maak haast!

Tijdens de laatste dag van Zijn bezoek aan Japan werd Swami door een jonge man rondgereden om de kersenbloesems te bekijken. Swami keek tijdens het rijden naar de Grote Oceaan en merkte op: “Dit is de oceaan tussen Japan en America.” De jonge, toegewijde chauffeur zei: “Ja Swami. En de Shimoda haven is in Japan de eerste haven ooit waar in de 19de eeuw een Amerikaanse man voet aan land zette. De Amerikanen jaagden op walvissen in de Grote oceaan en hadden een plek nodig om hun benodigdheden op te slaan, daarom gingen zij aan land aan deze kust van Japan.

Swami zei “Het vanuit hebzucht bejagen van arme zeedieren is niet goed. Zelfs de Japanners doen heel veel aan visvangst.”

De chauffeur vroeg: “Swami, kan deze overdadige bevissing tot problemen leiden voor de bevolking hier?”

“Ja, natuurlijk, als je onschuldige wezens laat lijden voor je eigen hebzucht, dan zal het karma dat je hiermee creeërt gevolgen voor je hebben”, zei Swami.

 

“Wat is hiervoor de oplossing Swami?”

“Spiritualiteit is de oplossing. De aloude Japanse cultuur, en eigenlijk alle culturen, waren gebaseerd op vertrouwen in God, respect voor de natuur en liefde voor de medeschepselen, omdat zij wisten dat alles Goddelijk is. Wij moeten die cultuur van Japan weer opnieuw verjongen. De oudere generatie kan niet gemakkelijk veranderd worden, maar als we de jongeren dit leren, dan kan transformatie plaatsvinden. Alleen dat kan de mensen van dit land redden.”

De gretige toegewijde stelde: “Swami! Ik wil dit snel doen, zodat we de mensen zo spoedig mogelijk kunnen helpen.”

Prompt kwam hierop het antwoord van Swami: “Is dit niet waarom Ik zoveel haast heb?”

Ja, Hij heeft enorme haast, om zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen te redden, want de tijden veranderen. Hij waarschuwde deze ochtend in Zijn discourse aan de Japanse toegewijden: “Zij die niet veranderen in tijden van veranderingen zullen geen plek vinden in de nieuwe tijd. Zij zullen moeten gaan, middels de ene oorzaak of de andere.”

Wanneer mensen vragen wat de grote haast is om meer gratis scholen te openen, gratis ziekenhuizen te bouwen en het zo frequent rond de wereld reizen, dan kunnen zij mogelijk het antwoord vinden in Swami’s diepzinnige woorden voor Zijn toegewijden in Japan!
 

Uit Ananda Vahini, nummer 68, 23 maart 2017.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply