INZICHT – Jullie vergissing is Mijn kans!

 

Trouw aan het gezegde dat Liefde leeft door te geven, was Swami tijdens deze dagen in Kodai druk in de weer met van alles te geven aan de toegewijden, het personeel en de studenten. Sjaals, camera’s, dagboeken of geld voor marketing, omdat Hij opriep inkopen te gaan doen. Zijn handen stopten niet met het uitdelen van tastbare tekens van Zijn liefde.

En zo was het ook op Moederdag. Na een speciale lunch voor alle moeders ter ere van het moederschap, deelde Hij sari’s uit aan de moeders die aanwezig waren.. Toen hij twee zussen, die Hij liefdevol Shakini en Dakini, noemt,  de vrouwelijke demonen die persoonlijke dienaren zijn van Moeder Durga, realiseerde Hij dat, hoewel Hij twee sari’s van dezelfde kleur en ontwerp wilde geven, Hij hen uiteindelijk toch twee verschillende gaf! Onze zorgvuldige Swami die verpersoonlijking is van perfectied, maakte de ogenschijnlijke fout niet zonder reden. ‘s- Avonds, toen beide zusters de door Swami gegeven sari’s droegen, die verschillend waren, kwam Hij naar hen toe toen Hij op weg was naar de eetzaal en zei:’ Oh, Ik heb een fout gemaakt door jullie verschillende sari’s te geven. Maar maak je geen zorgen, deze fout van Mij is een kans voor jullie, want Ik ga jullie nog twee sari’s geven. Kijk, als Ik een fout maak, is het een kans voor jullie, en zo is het een kans voor Mij als jullie een fout maken! Tegenslag voor de mens is God’s kans! ”

Hij zei het allemaal zo simpel, terwijl Hij voorbij schreed om met Zijn toegewijden te gaan eten. En wij verteren nog steeds dit delicate diner, deze diepgaande boodschap!

door:  Madhusudan Naidu

Ananda Vahini, nummer 76, 18 mei 2017

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply